Activiteiten & Actueel

Historische Groentehof Beesel: Toetjesbuffet

Op zaterdag 28 september gaan we in het kader van ons 125-jarig bestaan naar de Historische Groentehof in het Limburgse Beesel. De KMTP, Groei & Bloei heeft immers ook altijd een tuinbouw tak gehad. Daar willen we in sep-
tember bij stilstaan.
Wat we daar gaan doen? EEN TOETJESBUFFET maken! Van de verse pure oogst van de Historische Groentehof maken we met begeleiding een rijk gevuld toetjesbuffet. Denk aan: worteltjestaart, witte chocolademousse, bonbons, appeltaart, rijke fruitclafoutis, amandel-aardbeiengebak, limoencrème, peren-citroengebakjes, rabarber kruimeltaart met bakkersroom en eiwitschuim, vers gemaakt ijs, kweepeer gebakjes en nog veel meer. Alles zoveel mogelijk van vers geplukte oogst! Een deel kun je ter plekke opeten. Wat resteert neem je lekker mee voor thuis.
En: alle recepten krijg je mee!

Programma
We vertrekken met auto’s om 12.00 uur vanaf de parkeerplaats van “Van der Valk”, Bosscheweg 2, 5261 AA Vught. Gedurende vier uur zijn we bezig met koken, bakken en proeven. Daarna afwassen en opruimen. Uiterlijk 19.30 uur verwachten we terug te zijn.

Deelname
De kosten zijn eigenlijk €32,50. Daar heb je dan ook wat voor: een toetjesbuffet van alles wat groeit en bloeit én de gezelligheid van samen bezig zijn!
Onze afdeling draagt in ons jubileumjaar haar financiële steentje bij. Ben je lid, dan kun je aan deze heerlijke activiteit mee doen voor voor slechts € 20,= per persoon. Dat is exclusief de kosten van het carpoolen voor personen die meerijden naar Beesel. Voor niet-leden bedragen de deelnamekosten € 32,50 per persoon + carpoolkosten.

Inschrijven
Omdat we op tijd moeten reserveren, willen we ook op tijd weten wie meegaat.

Opgave vóór 15 juli via e-mail: Opens window for sending emailGerda Scheepens.

Betalen op rekeningnummer NL 98 RABO 0131 70 60 55, t.n.v. penningmeester KMTP afd. ’s-Hertogenbosch, met vermelding van de naam van de deelnemer en “Beesel”. De inschrijving is definitief wanneer het geld op de rekening van de afdeling is bijgeschreven. We zullen ook een planning voor het carpoolen maken.

Adresgegevens: Historische Groentehof & Kookboerderij, Rijkel 21, 5954 NJ Beesel. Telefoon: 077-4762913.

Meer weten? Kijk opOpens external link in new window Vergeten Groenten

meer

De nieuwsbrief van G&B afdeling 's-Hertogenbosch wordt mede gesponsord door de adverteerders! Kijk op hun website door op onderstaande link te klikken en breng hen eens een bezoek!

Bas van der Bruggen

Rozenbedrijf de Vorst

Joh.Vos Capelle BV;

Marcel's Bloemenshop;

Van Hoof Reizen;

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST