Beste bloemschikker,

Voor het komende najaar 2019 worden de bloemschiklessen (bij voldoende deelname) als volgt gegeven:

Bloemschikcursus beginners najaar 2019

26 augustus, 16 september, 14 oktober, 11 november en 16 december

Lesdag: Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Locatie: Sociaal-Cultureel centrum De Biechten ('s-Hertogenbosch)

Kosten; Leden € 115,- en niet leden € 130,-

Betaling; NL98 RABO 0131706055 t.n.v. KMTP afd 's-Hertogenbosch o.v.v. naam en cursus

Aanmelden: Opens window for sending emailMarian Pol

Basiscursus/beginners

Iedereen kan hierbij instromen. de basistechnieken en enkele stijlen worden geoefend in verschillende arrangementen die tijdens de les worden gemaakt. De docent verzorgt de opdracht en de materialen. Zij maakt een voorbeeld van een bloemstuk en geeft advies over de ondergrond. In de lessen kunnen de volgende onderdelen aan bod komen:

• Welke materialen en gereedschappen heb ik nodig bij het bloemschikken en hoe kan ik deze gebruiken?
  • het op draad zetten van bloem en blad
  • het maken van een boeket volgens een techniek
  • het maken van een bloemstuk volgens een bepaalde stijl en met een bepaalde techniek.
  • Corsage
  • Pompoenschikking
  • Boogschikking
  • Parallel geschikt boeket
  • Guirlande

Als je aan één van deze cursussen mee wil doen of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naarOpens window for sending emailMarian Po

Bloemschikcursus gevorderden najaar 2019

19 augustus, 9 september, 7 oktober, 4 november en 9 december

Lesdag; Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Locatie; Sociaal-Cultureel centrum De Biechten ('s-Hertogenbosch)

Kosten; Leden € 75,- en niet leden € 90,-

Aanmelden: Opens window for sending emailMarian Pol

Gevorderde cursist

Wanneer men al ervaring heeft in het bloemschikken en de grondbeginselen onder de knie heeft, kan men zich aanmelden bij deze groep. De kennis van het bloemschikken wordt verdiept en uitgebreid, zowel in bloemschikstijlen als technieken. de creatieve mogelijkheden worden in de loop van de cursus verder ontwikkelt.

De docent geeft richtlijnen voor de aanschaf van de benodigde materialen voor het te maken bloemwerk in de volgende les. De cursist zorgt in principe zelf voor de materialen; bloemen en ondergrond. Er is een mogelijkheid dat de docent voor de bloemen zorgt. Dit wordt in onderling overleg tussen de cursist en de docent afgestemd en worden de financiën geregeld. De docent maakt een voorbeeld dat men kan namaken en geeft ook informatie over andere  ideeën die men kan gaan maken of gebruiken. De volgende onderdelen komen aan bod:

• Kleurencirkel: is de combinatie een lust voor het oog?
  • Themagerichte opdrachten volgens een bepaalde stijl of techniek.
  • Is een passende ondergrond gebruikt, klopt de techniek?
  • Sluit het materiaal aan bij de bedoeling van de schikking?
  • Experimentele vrije schikking, ontplooien van de creativiteit.

Alleen de eerste les wordt helemaal door de docent verzorgd.

Bloemschikcursus vergevorderden najaar 2019

30 augustus, 20 september, 11 oktober, 15 november en 13 december.

Lesdag; Vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Locatie; Sociaal-Cultureel centrum De Biechten ('s-Hertogenbosch)

Kosten; Leden € 75,- en niet leden € 90,-

Aanmelden; Opens window for sending emailMarian Pol

Vergevorderde cursist:

De docent geeft uitleg over de opdracht die men in een volgende les gaat maken. de docent maakt een voorbeeld van een te maken bloemstuk en geeft ook informatie over andere ideeën die men kan maken of gebruiken. De cursist zorgt zelf voor de benodigde materialen en ondergrond en werkt verder een eigen idee uit.

Nadruk ligt op de creativiteit met het schikken volgens de verschillende stijlen en technieken en vormgeving. Ook de variatie in de ondergrond komt aan bod (anders dan een pot of schaal). Onder begeleiding van de docent werk je een leuke creatieve compositie uit. De volgende onderdelen komen aan bod:

• Het schikken en de daarbij horende techniek.
  • Kleurencirkel: is de compositie een lust voor het oog?
  • Themagerichte opdrachten volgens een bepaalde stijl of techniek: is de opdracht/het idee goed uitgewerkt?
  • Is een passende ondergrond gebruikt, klopt de techniek, kan het fungeren als waterreservoir?
  • Is de vormgeving interessant en uitgebalanceerd?
  • Sluit het materiaal aan bij de bedoeling van de schikking?
  • Experimentele vrije schikking, ontplooien van de creativiteit.

Alleen de eerste les wordt geheel door de docent verzorgd.

meer

De nieuwsbrief van G&B afdeling 's-Hertogenbosch wordt mede gesponsord door de adverteerders! Kijk op hun website door op onderstaande link te klikken en breng hen eens een bezoek!

Bas van der Bruggen

Rozenbedrijf de Vorst